Okuma Süresi:49 Saniye

Yaklaşan fındık öncesi kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar bahçelerindeki otlar için çözüm bulmaya çalışıyor. Her sene olduğu gibi fındıktan önce bahçelerine tırpanlarını vuran vatandaşlar fındık öncesi  motor ustalarının ve hırdavat dükkanlarının yolunu tutuyor. Motorlarının yağını,maskelerini, misinasını ve tamirlerini yaptıran vatandaşlar fındığa hazırlıklı olmaya çalışıyor. Fatsa esnaflarından olan Kaynaroğlu ticaret sahibi Zekeriya Düzce tırpan sürecini şu ifadelerle anlattı;

“Tırpanlarda en çok birinci olarak Stihl marka tırpan tercih ediliyor. Castor, Husqvarna, Ole-mac , Efco, Kawasaki marka ve sonrasında vatandaşlarımız çin grubu tırpan motorlarını  tercih ediyor. Tırpan zamanı yavaştan başladı vatandaşlarımız ilk tırpan vurma olarak adlandıran ilk vurmalarını yapmaya başladılar tabiki misinaları ,motor yağları bitiyor ekipmanları eskiyor mesela maske kesin alsınlar o yerden kalkan tozu baya engelliyor.
Kesinlikle motor bakımlarını yaptırmalılar eksikleri varsa eksiklerini gidersinler, motorların bakımlarını yaptırsınlar. Buranın yerel halkı yevmiye şeklinde kırsal kesimlerdeki vatandaşlara gidiyor ,yerine göre bahçenin eğimine göre ,arazinin zorluk şartına göre 1000 ila 2000 TL arasında yevmiye usulü çalışıyorlar. Biz hep burdayız gelip buradan ihtiyaçları olan ekipmanları alabilirler.” dedi.

Haber: Engin Yüksel

#fatsasondakikahaber