Okuma Süresi:1 Dakika, 35 Saniye

5 YILDA TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS OLAN 5 CAMİ, 5 ÇEŞME, 5 TÜRBE VE 2 TARİHİ KONAK RESTORASYON VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİYLE GELECEĞE TAŞINDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, görevde bulunduğu süre içerisinde tarihi ve kültürel miras özelliğini taşıyan Türk-İslam eserlerine sahip çıktı.

Yeni dönemde Büyük Melet Projesi alanında içinde cami ve külliyenin birarada bulunacağı Türk-İşler Araştırmaları Merkezi kurulması için hazırlıklara başlayan Başkan Güler, görevde bulunduğu süre içerisinde tarihi geçmişi olan 5 adet cami, Osmanlı dönemine ait 5 adet çeşme, 5 adet türbe 2 tarihi konağı restore ettirerek geleceğe kazandırdı.

5 TARİHİ CAMİ ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ

Başkan Güler’in döneminde İkizce ilçesinde bulunan Laleli Ahşap Camii, Gülyalı ilçesinde bulunan Kestane Camii ve Çaybaşı ilçesinde bulunan Çayır Ahşap Camii, Gürgentepe ilçesi Eskiköy Ahşap Camii ve Altınordu Eskipazar Camii restore edilerek çevre düzenlemeleri ile birlikte tarihi dokusu korunarak modern bir görünüm kazandı.

OSMANLI MİRASI ÇEŞMELER AKMAYA DEVAM EDİYOR

Geçmişi yüzyıllara dayanan birçoğu Osmanlı dönemine ait kültürel miras olan çeşmelerde de bakım ve onarım çalışması gerçekleştirildi. Ulubey ilçesinde bulunan Karakoca Çeşmesi, Uzunmahmut Çeşmesi, Kıranyağmur Çeşmesi, Güzelyurt Çeşmesi ve Gülyalı ilçesinde bulunan Kurtlu Çeşme aslına uygun bir şekilde restore edilerek geleceğe taşındı.

ŞEHRİN MANEVİ ÖNDERLERİNE SAHİP ÇIKILDI

Başkan Güler’in önderliğinde ayrıca Ordu’ya hizmet etmiş ve şehrin manevi iklimine katkıda bulunmuş kişilerin de türbe ve kabirleri restore edildi. Bu kapsamda Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’nde bulunan Buharalı Şeyh Şakir Efendi Türbesi ve 7 adet kabir, Ünye ilçesinde Yusuf Bahri Hz. ve Talebelerinin Kabirlerinin restorasyonu, Kabataş ilçesinde Şid Abdal Türbesi restorasyonu, Akkuş’ta Melik Mehemmed Gazi Türbesi çevre düzenlemesi, Fatsa ilçesinde Şeyh Tarakçı Hamid Hocanın kabri ile alanda bulunan 6 kabir yenilenerek çevre düzenlemeleri ile ziyarete açıldı.

TARİHİ KONAKLAR RESTORE EDİLDİ

Altınordu ilçesinde 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen Selimiye Konak ile Ünye İlçesinde bulunan 110 yıllık Yürürler Konağı da restore edilerek hizmete sunuldu. Geçmişle bir köprü oluşturan bu çalışmalar da kentin sanat ve turizm faaliyetlere canlılık kazandırdı.