OBB’den bir ilk daha; “GÜNEŞ AĞACI”

Okuma Süresi:51 Saniye

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı kentte bir ilki gerçekleştirerek sıfır atık ve iklim değişikliği kapsamında geri dönüşebilir atıkları enerji panelleriyle birleştirerek güneş ağacı tasarlayarak bunun ilkini belediye önüne yerleştirdi.

Daire Başkanı Sefa Okutucu, yaptığı açıklamada, “Büyük ölçekli güneş panelleri kurmanın maliyeti genellikle yenilenebilir enerjinin ilerlemesi önünde bir engeldir. Güneş ağaçları ise daha az yer kullanan ergonomik ve verimli tasarımları ile bu soruna geçerli bir çözüm sunmakta.” dedi.

Başkan Okutucu, şöyle devam etti:

“Dünya’nın enerji kaynaklarının hızla tükenmesi ve enerji maliyetlerindeki küresel artış birçok kişinin alternatif ve sürdürülebilir yakıt kaynakları aramasına sebep olmakta. Günümüzde sürdürülebilir enerjinin üretimi için en hızlı büyüyen seçenek ise güneş enerjisidir. Güneşten temiz ve saf enerji elde etmeyi sağlayan güneş enerjisi sistemleri, sadece elektrik üretmekle kalmaz aynı zamanda ısıtma, soğutma ve aydınlatma gibi birçok işlevi de yerine getirir. Potansiyeli hayal gücümüzle sınırlı olan güneş enerjisini kullanmanın en yaratıcı yollarından biri ise güneş ağaçlarıdır.”

Öte yandan telefonları şarj edebilen, kuşlara yuva ve insanlara dinlenme imkanı da sunan güneş ağacı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

@ordubbld
@sefaokutucu
@obbcevre

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.