Okuma Süresi:1 Dakika, 38 Saniye
Fatsa Giyim Eşyaları Esnaf Odaşı Başkanı Cemal Cemal Paşalioğlu; “Pandemi sürecinde ortaya çıkan ve son günlerde etkisini iyiden iyiye hissettiren küresel ekonomik kriz ile hep birlikte mücadele ederken, bazı fırsatçıların bu durumdan faydalandığına şahit oluyoruz.” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Paşalıoğlu’nun açıklamasının devamı şu şekilde; “Perakende satış yapan esnafımızın toptancılardan ticari mal alacağı zaman farklı konuşmalara şahit olmaktayız, esnafımızı dolaştığımızda da bu tür sorularla karşılaşıyoruz. Krizi fırsata dönüştürmek isteyenler dün, bugün olduğu gibi yarın da olacaktır. Toplum olarak biz bunlara fırsat vermeyeceğiz, halkımız her zaman gerekli cevabı bu fırsatçılara verecektir. Devletimiz var olduğu müddetçe bu fırsatçılara meydanı bırakmamış gereken ne ise yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Bundan hiç şüphemiz yoktur.
Esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde yaptığımız istişarelerde en çok karşımıza çıkan konu bazı toptancıların farklı konuşmaları oluyor. Dövizlerdeki dalgalanmalar fiyatlarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Artan hammadde fiyatları özellikle giyim eşyalarının en önemli hammaddesi olan pamuğa gelen %50’lik zam maliyetleri ciddi oranda arttırdı. Bu fiyat artışı doğal olarak da kumaşa yansımaktadır. Tabii ki tüm diğer sektörler bu maliyet artışlarından nasibini aldığı gibi bizim sektörümüz de ciddi oranda etkilenmektedir.
Ayrıca yılsonu itibariyle iş yeri kira olan esnaf arkadaşlarımızdan, mülk sahiplerinin bazılarının kiralara ciddi oranda zam yapmak istediğini de duymaktayız. Sizin aracılığınızla mülk sahiplerine seslenmek isterim. Kendilerini esnafımızın yerine koyup kira artışlarında makul bir şekilde davranmalarını rica ediyorum.
Fatsa Giyim Eşyaları Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak esnafımızın da desteğini alarak küresel ekonomik krizi fırsata çevirmek isteyen kişilere fırsat vermeyeceğimizi belirtmek isterim. Toplum olarak uzun bir süredir pandemi ile mücadele ediyoruz. İnsanlarımızın bu konularda ne kadar duyarlı olduğunu görmekteyiz. Ayrıca pandeminin devam ettiğini unutmamak kaydı ile alınması gereken önlemlere dikkat etmemizi de hatırlatmak isterim. İnşallah bu zor süreçten tez zamanda kurtulup eskiden olduğu gibi düğünlerimizi, davetlerimizi, cenazelerimizi kalabalık bir ortamda icra edeceğimiz günler yakındır. Yine de dikkati elden bırakmamak toplum açısından hepimizin faydasına olacaktır. İnşallah sağlıklı günlerde buluşmak ümidi ile kol kola omuz omuza camilerde ibadetimizi, düğünlerdeki samimiyetimizi, cenazelerdeki acılarımızı paylaşacağımız o günlere erişmek dileğiyle”