İlçemiz Merkez Bilişim Sistemleri İşletme Sahibi Yusuf Ziya Çürüksu ile sektörü hakkında sohbet ettik.

Okuma Süresi:2 Dakika, 39 Saniye

2012 yılından bu yana sektörde olan ve her geçen gün ürün çeşitliliğine yenilerini ekleyen Yusuf Çürüksu ile beraberiz. Kendisinden sektör hakkında bilgiler almaya geldik.

Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

Hizmetlerimizi 3 ana başlıkta toplayabiliriz. Bunlar Bilgisayar, Güvenlik, Yazılım. Kısa ve öz anlatmaya çalışalım.

Bilgisayar alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Bilgisayar satın alırken kullanıcıların amacı farklıdır. Bunlar iş, eğitim, oyun amaçlıdır. Doğru seçimi yapmak ise kişinin bilgisayarı hangi amaçla kullanmak istemesi ile alakalıdır.

Eğer ihtiyaçlarınızı doğru belirler ve bu doğrultuda alım yaparsanız ilk başta doğru hamleyi yapmış olursunuz. Aksi takdirde ya fazladan para öder ya da gerekli olan bazı teknik özelliklere sahip olamazsınız. Bu konuda o kadar çok şey anlatabilirim ki Duyduklarınıza İnanamazsınız. Mesela müşteri geliyor bilgisayar ihtiyacım var diyor başlıyorsunuz anlatmaya, nerde kullanacaksın, ne yapacaksın derken vatandaş anlatıyor. Uygun olan bilgisayarı anlayıp tavsiye ediyorsun fiyatı çok diyor almıyor. Aradan zaman geçiyor ve geliyor. Ben internetten aldım çok da uygundu ama ihtiyacıma cevap vermiyor diyor. O zamanda çok geç oluyor. Ben internetten alış veriş yapmayın demiyorum ama bilinçli alış veriş yapın diyorum. Çünkü aldığınız bilgisayarla o kadar zaman geçireceksiniz ki son pişmanlık fayda etmiyor olacak.

Bilgisayarla neler yapabiliriz?

  1. Veri Depolarız
  2. Eğitimde ve Kişisel Gelişim Alanlarında Çeşitli İmkânlar sağlarız
  3. Yeni İş Alanları yaratırız
  4. Günlük Hayatta Zamandan Tasarruf Etmeyi sağlarız
  5. Merak Edilen Bilgilere Kolay Ulaşmada etkili oluruz.
  6. Gündemi Takip Ederiz

Bilgisayar yanında yazıcı, toner dolum ve teknik destek hizmetlerimiz bulunmaktadır. Bunları kısa sürede yapıp müşterimize zamanında teslim etmek en önemli prensibimizdir.  Bilgisayarın artı olarak donanımlarının teminini ve tamirini yapıyoruz.

Güvenlik Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Güvenlik sistemleri olarak kamera sistemleri, alarm sistemleri su basması gibi sistemler ilk sırada gelmektedir. Çağımızda Güvenlik sistemlerinin kullanım ilk olarak iş yerleri gibi gözükse de evlere taktırılan alarm ve güvenlik kamerası müşterisi azımsanmayacak kadar çoktur. Buralarda her türlü hırsızlık, yangın, su baskını, gibi durumlarda destek sağlamak için bu ürünlerden kullanılıyor.

Zamanımızın en büyük sorunlarından birisidir güvenlik. Yaşanan olumsuz olayların artması, suç oranlarının yüksek olması, güvenliğin günümüzde ne derecede önemli olduğunu bize hatırlatmaktadır. Bu amaçla güvenliği sağlamak için güvenlik sistemleri üretilmekte ve kullanılmaktadır. Bu sistemlerin kullanımı ile akla gelebilecek pek çok sorunun çözümünde fayda sağlanmaktadır. Hırsızlık dışında yangın, su baskını, panik ve acil sağlık sorunları gibi pek çok sorunun çözümü konusunda da bu sistemler sayesinde güvenli bir ilk müdahale ve destek sağlamaktadır. Güvenlik sistemleri içinde alarm sistemleri bu amaçlar için yapılandırılan sistemlerden bir tanesidir.

Bu sistemleri alacak veya aklında soru işaretleri bulunan vatandaşlara uygun çözümü anlatmak üzere iş yerimize bekliyoruz. Çünkü doğru sistemi almak, hayatınızı kolaylaştırmak adına atacağınız en büyük adımların başında gelmektedir

Neden web sitesi yaptırmalıyım?

Web siteleri, dijital dünyaya açılan en önemli kapıdır. Yaşadığımız Pandemi süresince en fazla ilgi sanal mağazalara olmuştur. Buralarda işletmenizi, ürününüzü istediğiniz kadar tanıtabilir reklam ve tanıtımına müdahale edebilirsiniz. Böylece kim olduğunuzu ve ne iş ile uğraştığınızı en doğru şekilde kullanıcılarla paylaşırsınız. Yeni ürünlerin bilgileri, reklam yazıları, kampanya duyuruları vasıtasıyla web sitenizi ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. İnternet sitesinin gerekli olduğu diğer bir konu ise firmanızın statüsünü bir üst düzeye taşıyıp profesyonel gözükmektir. Böylece işletmenizin ismini duyan potansiyel müşterinizin ilk yapacağı iş bir arama motoruna firmanızın ismini yazmaktır. İnternette ulaşılır olmanız sizi daha profesyonel gösterecektir ve güvenilirliğinizi arttıracaktır.

Çürüksu, “Her türlü bilgisayar ve kamera kurulumu ile işlerimiz hakkında ilgili bilgi almak isteyenleri işyerimize bekliyoruz” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.