Okuma Süresi:1 Dakika, 3 Saniye

Fatsa Belediye Konservatuvarı Celalettin Tandoğdu Resim Atölyesine gelen kursiyerler 4 yıldır resim öğretmenleri Sevda Duran önderliğinde kopyalama sitemi ile değil görerek, bakarak ve hayal ederek çizme yöntemine kurulu programla eğitiliyorlar.

Farklı meslek gruplarından, ev hanımlarından, öğrencilerden ve emeklilerden oluşan kursiyerler Celalettin Tandoğdu Resim Atölyesinde akademik bir eğitim alıyorlar.

Resim Öğretmeni Sevda Duran tüm kursiyerlerle çok uyumlu bir eğitim süreci geçirdikten sonra her bir kursiyerin kurstan ayrıldıktan sonra kendi kendine resim çizebilecek düzeye geldiğini söyledi.

 

“BİZİM KURSUMUZA GELİ GÜZEL SANATLARDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER VAR” 

 

Fatsa Belediye Konservatuvarı Celalettin Tandoğdu Resim Atölyesinde 2021 yılından beri çalıştıklarını ifade eden Sevda Duran, “Kursiyerlerimizi ücretsiz yetiştiriyoruz. Bizim kursumuzun diğer kurslardan farklı olmasını istedik. Akademik bir kurs olsun, gelen kursiyerler akademik bir eğitim alsın, burada yetişen herhangi bir kişi veya öğrenci buradan ayrıldıktan sonra kendi başına resim yapabilsin istiyoruz. 4 yıllık süreçte resim atölyemiz amacına ulaştı diyebilirim. Bugün bizim kursumuzdan eğitim alıp Güzel Sanatlardan mezun olan öğrencilerimiz var. Kursumuzda farklı yaş gruplarımız var, gençlerimiz var. Ev hanımlarımız, emeklilerden oluşan gruplarımız var. Öğrenci gruplarımıza temelden eğitim veriyoruz. Kalem tutmasından oturmasından çiziminden, renklerden, bütün aşamaların eğitimini vere vere son aşamaya getiriyoruz. Kopyalama sitemi yok. Görerek bakarak hayal ederek çizme yöntemine kurulu programımız var. Bizim kursumuzu tamamlayan kişi, baktığı nesneye eşyaya bakarak resim çizme aşamasına gelmesi lazım.” ifadelerinde bulundu.