Okuma Süresi:1 Dakika, 7 Saniye

Fatsa Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP), Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ortaklığı ile hayata geçirdiği Bal Evi hayata geçiyor.

Apiterapide Kullanılan Arıcılık Ürünlerinin Çeşitlendirilerek Kırsal Kalkınmada İstihdamın Arttırılması Projesi’nin, arı ürünleri eğitimini tamamlayan üreticiler bir süre önce sertifika ve arılı kovanlarını alıp üretime başlamışlardı. Bal üreticilerin ürünlerini satabileceği Bal Evi (Bal satış merkezi) inşaatı açılış için artık gün sayıyor.

“ARICILIĞIN SAĞLADIĞI FAYDALARI DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRACAĞIZ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, arıcılığın sağladığı faydaları daha da geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini belirterek, “Üretiminde lider olduğumuz ilimizde arıcılığın geliştirilmesine yönelik Fatsa Belediyemiz öncülüğünde Ziraat Odamız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Arıcılık Enstitümüz koordinasyonunda çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. Üreticilerimizin ürünlerini satabileceği Bal Ev’ini kısa sürede hayata geçireceğiz. Projenin amacı bölgemizdeki arı yetiştiriciliğini artırmak, diğer taraftan da arıcılık ürünlerinin çeşitlendirilmesi çeşitliliğini arttırabilmek. Aynı zamanda da bir terapi merkezlerinin kurulması. Bu terapi merkezleri inşallah bölgemizdeki sağlık turizmi açısından da bir farkındalık oluşturacak. Ben özellikle projemizde paydaşlarımız olan, Ordu Arıcılık Enstitümüze, Fatsa Ziraat Odası Başkanlığımıza, Tarım İlçe Müdürlüğümüze ayriyeten teşekkür etmek istiyorum. Böylesine kıymetli bir projenin hayata geçmesinde en önemli desteği sağlayan DOKAP Başkanımıza ve kurumda bu projeye emek veren tüm paydaşlarımıza ayriyeten teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu projeyle birlikte Ordu’daki arı üretimi istenilen seviyeye ulaşacak. Markalaşma değerleri ve yeni ar-ge çalışmalarıyla birlikte arı ürünlerinin çeşitliliği de artacaktır.” dedi