FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’DAN 3 YILIN DEĞERLENDİRMESİ

Okuma Süresi:6 Dakika, 51 Saniye

 

-“İLK GÜNKÜ AŞKLA HEYECANIMIZI KAYBETMEDEN GÖNÜLDEN ÇALIŞIYORUZ”

-“GENÇLERİMİZE 40 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK”

-“BİRLİKTE BAŞARDIK BAŞARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

(Fotoğraflı)

Ahmet Altay

ORDU(İHA)-Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, göreve gelişinin 3’üncü yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

31 Mart Mahalli İdare Seçimlerinin 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Halkımızın bize görev verdiği ilk günden bugüne emanetin sorumluluğunu, ilk günkü heyecanımızı hiç kaybetmeden gururla taşıyoruz. Fatsamızı her alanda geleceğe daha güçlü bir biçimde taşımak için ortaya koyduğumuz “insan odaklı yönetim” ve “vizyoner belediyecilik” anlayışı ile canla başla çalıştık. Bu yaklaşımla herkesin yaşamaktan mutlu olduğu ve ait olmaktan dolayı iftihar ettiği bir şehir kurmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedefledik” dedi.

 

“Bir ve beraber olmanın en büyük güç olduğunu hiç bir zaman unutmadık”

 

Kibar, “Kalpler ve gönüller kazanmanın her şeyden üstün olduğuna inandık. Her vesile ile bir ve beraber olmanın en büyük güç olduğunu hiçbir zaman unutmadık. Hemşehrilerimizle gönül bağımızı hiç koparmadık. Temel belediyecilik yatırımlarımızda üstün performans ortaya koyarken, hep birlikte Fatsa’mızın yıllarca çözüm bekleyen sorunlarına köklü çözümler ürettik. Diğer yandan sosyal belediyecilik uygulamalarında; kültür-sanat, gençlik, spor, sağlık ve eğitimde de şehrimize vizyon kazandıran adımları kararlılıkla attık. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak her zaman önceliğimiz oldu”

 

“Fatsa’mıza şehircilik anlamında rütbe kazandırdık”

 

Başkan Kibar, “Fatsa’mızın cazibe merkezi olma konusunda her türlü adımları atıyoruz. Ayazlı Mahallemiz’deki vahşi çöp depolama alanı kapatarak şehrimizi çöpten ve çöp kokusundan kurtardık. OSKİ Genel Müdürlüğümüzü Fatsa’ya kazandırarak, şehrimizin alt yapı konusunda geri kalmışlığının, yapılan yatırımlardan yeteri kadar pay alamamasının da önüne geçtik. Yine Ayazlı Mahallemizde günlük 30 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak 3 bin m3 ‘lük su deposunu Fatsa’mıza kazandırdık. Fatsa’mızda yıllardır atıl durumda kalan eski ismi ile Çınar hastanesi yeni hizmet yapısıyla Toplum Sağlığı Hizmet Merkezi olarak yakın zamanda hizmet verecek. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurulması Fatsamızın rütbe kazanmasının ve gelişmişliğinin göstergesidir”

 

“Fatsa OSB gelişmişliğin göstergesidir”

 

Kibar, “Yaklaşık 7 bin kişi istihdam edildiği, 41 fabrikasıyla 71 ülkeye ihracatın yapıldığı Fatsa Organize Sanayi Bölgemizin doğal gaz sorunun çözüme kavuşması ile firmalarımız üretimde yıllık 20 milyonluk tasarruf sağlamıştır. Doğal gazın ardından şimdi de yol ve trafik sorununu çözmek için kalıcı çalışmalara başlanılmıştır. Bu kapsamda, Bolaman Irmağına 2. Köprü, OSB yolu üzerinde ise altyapı, aydınlatma ve yayalaştırma çalışmaları yapılacaktır”

 

“Fatsa’da çocukların yüzü gülüyor”

 

Fatsa’mızda 3 yılda 16 yeni çocuk oyun parkı yaptıklarını söyleyen Kibar, “ 36 markımızın modernizasyonunu gerçekleştirdik. 2022’de yeni 10 çocuk parkı daha yapıyoruz.

Göreve geldiğimiz günden sokaklarımızın en güzel aksesuarı park ve oyun alanları yapıyoruz. Çocuklarımıza mutlu ve güvenli bir ortam sunarak hoşça vakit geçirebilecekleri modern oyun grupları ve sosyal alanlar oluşturuyoruz.

“KIRSALDA 230 KM BETON YOL YAPTIK”

Kırsal hizmetler müdürlüğü olarak 3 yılda 230 km beton yol hizmeti gerçekleştirdik. Kırsal ve şehir merkezinde asırlık, konforlu standartı yüksek yollar yapıyoruz. Fen işleri müdürlüğü olarak, 3 yılda; 60 km yol açma ve genişletme çalışması, 26 bin 700 metre kare parke yol ve kaldırım, 45 km BSK Asfalt, 20 km sathı kaplama, 32 km beton yol, 38 km baskı beton kaldırım, 36 km yağmur suyu alt yapım işi yaptık.

“KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİMİZİ ZİRVEYE TAŞIDIK”

Küresel Kovid-19 salgını sırasında kültür-sanat faaliyetlerimiz en büyük birleştirici ve iyileştirici güçlerden biri oldu. Evlerde kalmanın bir sorumluluk halini aldığı pandemi şartlarında online tiyatro ve konser faaliyetlerimiz bu süreçte umut ve birliktelik duygusu aşıladı. Sosyal medya aracılığıyla yaptığımız sanatsal faaliyetler; çocuklar, gençler ve yetişkinlerin nitelikli vakit geçirmesine yardımcı oldu. Pandemi döneminde kültür-sanat alanının sınırlarını genişleterek mahallelerde araç üzerinde etkinlikler, ödüllü balık avı yarışması, ödüllü 23 Nisan resim yarışmaları, 19 Mayıs ve 29 Ekim kutlamaları yaptık. Özellikle lise düzeyindeki gençlerimize yol gösteren, eğitimine ve kültürel birikimine katkı sağlayan LİSEZONE dergisini her ay olmak üzere ilk 7 sayısından oluşan toplamda 56 bin dergiyi kapı-kapı dağıtarak gençlerimize ulaştırdık. Kademeli normalleşme döneminde Ramazan programları, Uzunkum plajı ve Atatürk Parkı’nda yaz etkinlikleri, para ödüllü Plaj Futbolu ve Plaj Voleybolu, Köyümde Şenlik Var, Geleneksel Hamsi Festivali, Tohum Takas Şenliği ile ilçemizdeki tüm ortaokul ve liselerde Bizim Yunus’tan Dünya Dili Türkçe, Yetenek Sirki Gösterisi, Kariyer Günleri, Okur Yazar Buluşmaları, Aile Okulu, Medya Akademisi adlı programlar organize ettik.

MODERN VE KAPSAMLI KAPALI PAZAR YERİ

Sakarya Caddesi Elekçi Deresi yanındaki yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde Fatsa’mıza modern kapalı pazar yeri inşa ediyoruz. Çatısında kurulacak güneş enerji panel sistemi ile kendi enerjisini kendisi üretecek. Çok kapsamlı ve modern bir şekilde inşa edilen Kapalı Pazar Yeri, 246 adet satış birimi yer alacak. 750 metrekarelik alanda peyzaj imalatları yapılarak içerisinde yürüyüş yolları, kamelya, oturma bankları, çöp kovaları ve 20 araçlık otopark bulunacak. Kapalı Pazar Yerimize taşkın koruma ve yaya köprüsü yapıyoruz. Bu yatırımlar olası bir sel sonrası, muhtemel taşkınları koruma altına alacağı gibi, Elekçi deremizin karşısında ikamet eden vatandaşlarımızın Kapalı Pazar yerine rahat ve kolay bir şekilde ulaşımını da sağlayacak.

SORUMLU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZLA KRİZ DÖNEMLERİNİ DOĞRU POLİTİKALARIMIZLA GÜÇLÜ ŞEKİLDE YÖNETTİK.

Sorumlu belediyecilik anlayışımızla kriz dönemlerindeki süreci, planlı, koordineli, sistematik ve rasyonel bir şekilde uyguladığımız doğru politikalarla güçlü bir şekilde yönettik. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde pandemi sürecinde üzerimize düşenin fazlasını yaparak mücadele ettik. Biz pandemi ile mücadeleyi, kadim kültürümüz ve geleneklerimizden gelen komşuluk anlayışı ile yürüttük. 5 milyon maske üretip dağıttık. Araç dezenfeksiyon ünitesini kurduk. Vefa Sosyal Destek Grubu ile ortaklaşa ciddi yardım projeleri yürüttük. Karantinada kalan mahallerimizde C vitamini gıda destek paketini kapı-kapı dağıttık. Yardıma ihtiyacı olan tüm ailelerin neye ihtiyacı varsa karşıladık. Fatsa’mızda su kesintileri ile oluşan krizin önüne geçtik. Geçtiğimiz yaz ayında ülkemizin birçok yerinde başlayan orman yangınlarının söndürülmesine Acil Müdahale Ekiplerimizle destek verdik.

BÖLGEMİZDE HİBE PROJELERİYLE ÇOK SAYIDA KAYNAK ÜRETEN TEK BELEDİYEYİZ

Bölgede hibe projeleri ile kaynak oluşturan belediyecilik anlayışı ile hizmet üretiyoruz. İki hibe projesi kazandık. Bunlardan birisi Japon Türk ortaklığında uluslar arası hibe projesi. Türkiye’de 730’dan fazla proje başvurusu içerisinden uygulanmasına karar verilen 10 proje içerisinde 6’ncı sırada yer alan Belediyemizin ‘Fatsa’da Kadınlar için Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi’ belediye tarihinde kazanılan ilk uluslararası proje olma özelliği taşıyor. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan projemiz kapsamında yıllık 300 kişi tekstil sektöründe iş sahibi yapacak. Diğeri de, SOGEP kapsamında DOKA kent mobilyaları üretim merkezi projesi. “Gençlerin Gücü, Fatsa’nın Gücü” başlıklı Kent Mobilyaları Üretim Merkezi projemizle Karadeniz Bölgesinde kent mobilyalarını seri olarak üreten tek belediye olacağız. Türkiye ve AB arasında şehir eşleştirme projesi kapsamında kardeş şehir oluşturma temeli altında çocuklarda doğa ve çevre bilincini oluşturmaya yönelik hazırlanan projenin toplam bütçesi 1.3 milyon TL’dir. %90 hibe olan proje hazırlık aşamasındadır. Almanya , Finlandiya, Avusturya ve Slovenya ile görüşmeler devam etmektedir. DOKAP’tan Çerkezler Tepesi projesi kapsamında yaklaşık 2 milyon 180 bin TL hibe değerlendirme aşamasında. Hibe olarak değerlendirme aşamasında olan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) mali destekleriyle Demas mevkii Uzunkum plajında yapılacak olan Karavan park projemiz, bölgemiz açısından kamp ve karavan turizmi için çok uygun bir lokasyon. Projede, çevre düzenlemesi, karavan park ve dinlenme alanları, 220 voltluk elektrik tertibatı, piknik masası, çeşme ve oturma bankları, kafe ve yöresel ürünler ile hediyelik eşyaların satışının yapıldığı merkez olacak.

“FATSA’MIZA, ŞEHİRCİLİK, GENÇLİK, SPOR VE EĞİTİM YATIRIMLARINI KAZANDIRIYORUZ”

Fatsa’mız için şehircilik, gençlik, spor ve eğitim alanında çok önemli müjdeler aldık. Evkaf Mahallesi’nde eski çöp alanı üzerine 100 dönümlük Millet Bahçesi ile birlikte yine Evkaf Mahallesi’nde 520 bin m2’lik alanda 500 hak sahibi vatandaşlarımızın uzun yıllardır umutla beklediği Kentsel Dönüşüm Projesi başlatılacak. Adliye Binası ve Selatin Camii ile birlikte birçok sosyal ve kültürel donatı alanları olacak. TOKİ Başkanlığımız, bu projenin imalatlarını gerçekleştirecek. Gençlerimize 40 milyonluk yatırım yaptık. Gençlerimiz için İl tipi gençlik Merkezi, 500 seyirci kapasiteli sentetik çim saha, daha önceden belde olan mahallelerimizde basket sahası ve küçük halı sahalar olmak üzere 12 tane spor tesisimizin ve bir kapalı yarı olimpik yüzme havuzumun ihalesini yaptık. Yarı olimpik yüzme havuzumuzun temel hazırlığı ilgili çalışmalarımıza start verdik. Diğer tesislerimizin de çalışmalarına başladık. Yine, Ordu ilimize 2022 yılında ayrılan 250 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesi kapsamında; Fatsa ilçemizin; Ayazlı Mahallesi’ne 24 derslikli bir ortaokul, Dolunay Mahallesi’ne 24 derslikli bir ilkokul, Dolunay Mahallesi’ne 24 derslikli bir ortaokul, Kurtuluş Mahallesi’ne 16 derslikli bir İmam Hatip Ortaokulu, TOBB tarafından Dolunay 22 Derslikli Sağlık Meslek Lisesi yapılacak. Yine bunlara ilave olarak Ordu Üniversitesi Rektörlüğümüz ve İMEAK Deniz Ticaret Odası işbirliğiyle Deniz Bilimleri Fakültemize yaklaşık 5 Milyon TL bütçeye sahip Simülasyon Merkezi şehrimize kazandırılacak.

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.