BOLAMAN IRMAĞI’NDA KANO YAPILACAK

Okuma Süresi:51 Saniye

ÇATALPINAR’A YENİ YAŞAM ALANI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çatalpınar ilçe merkezinden geçen Bolaman Irmağı üzerinde ıslah çalışması başlattı. Yapılacak düzenlemeyle birlikte, ırmak üzerindeki çevreyi rahatsız eden görüntü ortadan kaldırılacak. Su tutulması sağlanarak, kano gibi su sporlarının yapılmasına imkan sağlanacak. Irmak kenarında devam eden kaldırım ve yürüyüş yollarıyla birlikte, ilçeye yeni bir yaşam alanı kazandırılacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, dere ve ırmaklardaki ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Ani yağışlarda taşkınlarının önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açısından titiz çalışmalar yürüten Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Çatalpınar ilçe merkezinden geçen Bolaman Irmağı üzerinde tortu ve rüsubat temizliği çalışması başlattı.

Yapılan çalışmayla birlikte, bölgenin turizme kazandırılması ve çevreyi rahatsız eden görüntünün ortadan kaldırılması hedefleniyor. Dere içerisindeki ıslah çalışmaları sırasında, iş makineleri ve kamyonlarla birlikte ırmak tabanında biriken çamur tabakası ve selin getirmiş olduğu taşlar temizleniyor.

Islah çalışmalarıyla birlikte derinleştirme çalışmaları da yapılarak ırmak üzerinde su tutulması ile birlikte kano gibi sportif faaliyetler de yapılabilecek.

Ayrıca Irmak kenarında devam eden kaldırım çalışmalarıyla birlikte yürüyüş yolları oluşturulup, bölgenin canlılığı artırılarak, ilçeye yeni bir yaşam alanı kazandırılacak.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.