Okuma Süresi:50 Saniye
Manguş Emlak Sahibi Nazile Manguş, “Yatırım yapmak veya gayrimenkulü satmak isteyen vatandaşlar mağdur olmamaları için tercihlerini emlakçılardan yana kullanması gerekir”
İlçemizde faaliyetlerini sürdüren Manguş Emlak Sahibi Nazile Manguş ile emlak sektörü üzerine bir söyleşi yaptık.
Konut alacak ve satacakların yetkili emlakçıları seçmesinin her iki tarafında menfaatine olacağını belirten emlakçı Nazile Manguş, “Bazı kişi veya kişiler haksız kazanç elde etmek amacı ile bir çok dolandırıcılık yöntemi geliştirebiliyor. Kimi kaparo dolandırıcılığı yapıyor, kimi ise kendine ait olmayan evi kendininmiş gibi kiralamaya hatta satmaya çalışıyor” dedi.
Manguş, “Ayakçı olarak tabir ettiğimiz kişiler vergi kaydı ve resmi evraklar olmadan işlemler yapabiliyorlar. Vergi Dairesi resmi emlakçıları denetliyor fakat korsan olarak bu işi yapan ayakçılar için herhangi bir denetim neden olmuyor. Emlak sektörünün en büyük sorunlarından bir tanesidir bu durum maalesef. Bizleri tercih ederse vatandaşlar herhangi bir sorun yaşamayacaktır. Ayrıca yaşanacak Aksi bir durumda vatandaş ayakçı ile iş yaptığı karşısında muhatap bulamıyor. Emlakçının yeri adresi bellidir. Bir sorun yaşandığında rahatlıkla ulaşılabilir ve sorunu çözebilir. Bir emlak ofisi her zaman için vatandaşın güvencesidir” dedi.